Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бисер Петков: Доходите в България са най-ниски в Европейския съюз

Бисер Петков: Доходите в България са най-ниски в Европейския съюз

Доходите в България са най-ниски в Европейския съюз. Това призна социалният министър Бисер Петков по БНТ. По думите му тъкмо това е и предизвикателството пред всички политики - да се работи за повишаване на доходите на българите.

Основният начин за повишаване на доходите е чрез трудовата заетост, посочи Петков.

Той обаче припомни, че за да са устойчиви заплатите, техният ръст трябва да почива на ръста на производителността на труда.

Що се отнася до пенсиите Бисер Петков заяви, че те са нетрудов доход, но при ниски доходи не можем да очакваме високи пенсии. От 1 юли всички пенсии ще бъдат преизчислени с по-голямата тежест на година осигурителен стаж, което ще доведе до ръст с 3,8%, припомни той.

Безработицата в България е под средната за ЕС, отчете още министърът на труда. Според него това означава, че икономиката се развива добре, а пазарът на труда изпитва по-скоро недостиг от работна сила.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 11 Юни 2018 10:38
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.