Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Булгартрансаз" ще изгради три нови газопровода в страната

"Булгартрансаз" ще изгради три нови газопровода в страната

Държавното дружество "Булгартрансгаз" ще изгради нови газопроводи в Благоевградска, Пазарджишка и Великотърновска област. Те ще бъдат пуснати в екслоатация до 2020 г. и са част от 10-годишния инвестиционен план на газовия оператор.

От дружеството отчитат нарастване на потреблението на природен газ в страната с 1% за изминалата година. За да се увеличи броят на крайните потребители ще бъдат изградени нови обекти към съществуващата инфраструктура, обясни Стоян Киров, началник в отдел "Инвестиционна дейност" към "Булгартрансгаз":

"В момента проектираме Симитли - Банско - Разлог, другото, което ще бъде за Панагюрище и Пирдоп от Пазарджик и третият ще бъде от Павликени до Свищов. Това са три области, където съвместно това ще бъде изградени изцяло нови газопроводи с европейско финансиране."

Инвестиционният план на дружеството предвижда инвестиции за реконструкции, рехабилитации и основни ремонти на преносните мрежи, разширяване на поземното хранилище за съхраняване на природен газ "Чирен", както и изграждане на газов хъб "Балкан" и на междусистемни връзки за осигуряване на свързаност за други газопреносни мрежи. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.