Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Представители на Китайската национална енергийна администрация посетиха площадката на АЕЦ «Белене»

Представители на Китайската национална енергийна администрация посетиха площадката на АЕЦ «Белене»

Представители на Китайската национална енергийна администрация (NEA) посетиха днес площадката на АЕЦ "Белене", за да се запознаят на място с доставеното оборудване за централата. В делегацията, която е на работна визита в България, участват и представители на Китайската национална ядрена корпорация (CNNC), Китайската ядрена енергийна корпорация (CGN) и Държавната корпорация за ядрени енергийни технологии (SNPTC).

Гостите бяха посрещнати от изпълнителния директор на "Национална електрическа компания" ЕАД Петър Илиев, който ги запозна на място с реализираните на площадката на АЕЦ "Белене" мерки за съхраняване на доставеното от Атомстройекспорт оборудване. Площадката на централата се простира на 2500 дка, необходимите работни помещения за функционирането на Белене са построени. Изградени са и необходимите пътища, влакова линия, пристанище и бетонов възел. Остава да бъдат изградени реакторното отделение и турбинна зала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 28 Август 2018 15:18
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.