Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Продажбите на коли в Европа скочиха с над 30% през август заради нов регламент

Продажбите на коли в Европа скочиха с над 30% през август заради нов регламент

Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС скочиха с 31.2% през август, като достигнаха 1.1 млн. бройки, сочат данните на Асоциацията на производителите в Европа (АСЕА). Ръстът е нетипичен за един от най-слабите за търговците месеци, но обяснението е във влязлото от 1 септември задължение всички продавани коли да са тествани с новия цикъл за разхода на гориво, известен като WLTP.

Това е накарало производителите и търговците да пуснат с голяма отстъпка в цената през август автомобилите на склад, които не са тествани по него. За България през август ръстът в продажбите е 23.2%, а сделките са 2887.

За първите осем месеца на годината търсенето на нови коли в страните от ЕС се е повишило с 6.1% до 10.8 милиона бройки. От големите пазари ръст има в Испания (+14.6%), Франция (+8.9%) и Германия (+6.4%), а спад в Италия (‐0.1%) и Великобритания (‐4.2%).

В България от януари до август включително са купени 23 685 нови леки коли. Това е ръст от 21.1%, което е пети най-висок резултат в Европа. Лидери по този показател са Румъния (+47.2%), Литва (+ 32.2%) и Унгария (+31%). / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.