Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Булгаргаз" ще може да иска от "Газпром Експорт" преразглеждане на цената за доставка на газ

"Булгаргаз" ще може да иска от "Газпром Експорт" преразглеждане на цената за доставка на газснимка: dnevnik.bg

"Булгаргаз" и "Газпром Експорт" са подписали допълнителни анекси към Договора за доставка на природен газ. С тях споразумението вече е приведено в съответствие с ангажиментите, одобрени от Европейската комисия, съобщиха от българската газова компания. Очаква се с новите анекси България да постигне по-добри цени и условия за доставка на газ.

Представители на двете компании са се срещнали на 28 септември в Санкт Петербург. Следващата работна среща между експерти на дружествата е планирана за следващия месец.

От "Газпром Експорт" са изпратили до "Булгаргаз" предложение за изменения и допълнения в Договора за доставка на природен газ, което предвижда промяна на клауза, позволяваща всяка от страните да може да поиска преразглеждане на цената.

Договорите ще могат да се преразглеждат веднъж на две години. Анексите позволяват "Булгаргаз" да поиска промяна на мястото на доставка, като това ще става, ако дружеството не е в състояние самостоятелно да организира преноса на газ. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.