Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Петкова: Европейският съюз имаше проблеми с проекта „Южен поток”

Петкова: Европейският съюз имаше проблеми с проекта „Южен поток”

«За да бъдем коректни, трябва да кажем, че Европейският съюз имаше проблеми с проекта „Южен поток” в две направления. Проблемите, които Европейската комисия посочи през юни 2014 година, са че не се прилага законодателството в областта на обществените поръчки и притесненията, свързани с нарушения на третия либерализационен пакет». Това коментира министърът на енергетиката Теменужка Петкова в студиото на „Здравей, България” думите на руския президент Владимир Путин, че България се е отказала от проекта за изграждане на газопровода „Южен поток” под външен натиск.

«Тогавашният премиер Пламен Орешарски със свое писмо е наредил спиране на всички действия по проекта, за да се избегне нова наказателна процедура срещу България», обясни Теменужка Петкова. Тя подчерта, че темата с проекта „Южен поток” е назад във времето, а това, което България прави, е свързано с гарантирането на енергийната сигурност на страната и да запазим ключовото си място на газовата карта на Европа. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 08 Октомври 2018 10:52
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.