Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Американската търговска камара: Инвестициите на САЩ в България са доста подценени

Американската търговска камара: Инвестициите на САЩ в България са доста подценени

Американските инвестиции в България статистически са доста подценени и според официалните данни на НСИ в САЩ са на 13 място по инвестиции. Това заяви изпълнителният директор на Американската търговска камара в България Петър Иванов, предаде БТА.

Това е странно, особено в IT сектора и преработващата индустрия, където американските компании са водещи, коментира Иванов.

По думите му тези инвестиции 2,5 пъти са подценени и сега САЩ са на 6 място в класацията на инвеститорите. Той изтъкна още, че делът на американските инвестиции в селското стопанство е над 24 на сто от всички преки чуждестранни инвестиции. Като цяло вложенията на САЩ у нас създават 28 000 работни места, което е около 1 процент от работната сила на страната. Това са високоплатени хора и тази икономика е на "светло", изтъкна Иванов. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 09 Октомври 2018 11:44
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.