Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Минималната пенсия става 219 лв.

Минималната пенсия става 219 лв.

Пенсиите и заплатите - в дневния ред на депутатите. те решиха окончателно от 1 юли догодина минималната пенсия да стане 219,43 лв.

Тази сутрин депутатите се върнаха в пленарната зала с нов заряд. Отново имаше спорове за максималния осигурителен доход, който приеха да остане 3000 лв. от 1 януари. От БСП поискаха той да се увеличи до 3900 лв., защото трябвало да се мисли за ръста на доходите. От ДПС пък поискаха замразяването му на сегашното ниво от 2600 лв.

По-разпалени бяха споровете по темата колко трябва да получават най-бедните възрастни хора. Окончателното решение е от 1 юли догодина минималната пенсия да стане 219,43 лв. От БСП и ДПС поискаха тя да стане 300 лв., но това бе отхвърлено.

Междувременно пред парламента пенсионери протестираха срещу ниския стандарт на живот. При тях излязоха депутати от БСП и ги поканиха да присъстват на дебатите в пленарната зала. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.