Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор със саудитския принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор със саудитския принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд, съветник в Кралския двор на Саудитска Арабия. В рамките на телефонния разговор, който се проведе по искане на саудитския принц, бяха обсъдени възможностите за надграждане на двустранното сътрудничество в редица сфери от взаимен интерес като енергетика, земеделие, туризъм, иновации и високи технологии.

Премиерът Борисов акцентира върху възможностите за инвестиции у нас, сред които е и проектът за изграждане на европейския газов хъб „Балкан“.

Министър-председателят определи като обнадеждаващо създаването на съвместно дружество между българското министерство на земеделието, храните и горите и Компанията за инвестиции в земеделието и животновъдството на Кралство Саудитска Арабия. Според Борисов съвместната компания ще може да подпомогне бизнес-контактите и преговорите между фирми от двете страни. По думите му, от една страна това ще даде възможност да се привлекат инвестиции в българското земеделие, животновъдство и преработвателна промишленост, а от друга - е в интерес на продоволствената сигурност на Саудитска Арабия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники