Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Финализирана е работата по споразумението за въздухоплаване между България и Саудитска Арабия

Финализирана е работата по споразумението за въздухоплаване между България и Саудитска Арабия

Финализирана е работата по споразумението за въздухоплаване между България и Саудитска Арабия и в най-скоро време министрите на транспорта на двете страни предстои да го подпишат. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на разговора си с Абдулхади Алмансури, президент на Генералните власти за гражданска авиация на Саудитска Арабия. Двамата разговаряха в рамките на работното посещение на вицепремиера Марияна Николова в Кралство Саудитска Арабия.

Вицепремиерът информира, че откриване на директна линия между България и Кралство Саудитска Арабия ще улесни връзките между двете страни и ще даде възможност за стартиране на чартърни програми. Предвид географското си положение страната ни е „Врата към Европа“ за страните от Близкия Изток и предоставя достъп до пазар Югоизточна Европа с над 150 млн. потребители и общ пазар на ЕС с близо 500 млн. потребители, поясни тя.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники