Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" може да работи на повишена мощност

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" може да работи на повишена мощностснимка: bnt.bg

Потвърдена е готовността за работа на повишена мощност на Пети блок на АЕЦ „Козлодуй“, съобщиха от пресцентъра на ядрената ни централа.

Планираните за 13 и 14 юли 2019 г. изпитания на пети блок на атомната централа завършиха успешно, с което бе потвърдена работоспособността на оборудването при повишена мощност в различни експлоатационни режими.

Всички дейности по отделните етапи на утвърдената програма за провеждане на изпитанията бяха изпълнени съгласно предвидения график и в 13:28 ч. на 14 юли блокът бе включен в енергийната система на страната.

Предстои резултатите от изпитанията да бъдат обобщени в доклад, който ще бъде предоставен в Агенцията за ядрено регулиране.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.