Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Караниколов обсъди засилване на икономическото сътрудничество с вицепремиера на Узбекистан

Министър Караниколов обсъди засилване на икономическото сътрудничество с вицепремиера на Узбекистан

България и Узбекистан ще активизират икономическото си сътрудничество в сферата на търговията и инвестициите. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката Емил Караниколов с Ельор Ганиев, заместник министър-председател на Узбекистан в София.

Икономическият министър посочи, че за първите пет месеца на 2019 г. двустранният стокообмен се е увеличил с 7,3%, спрямо същия период за 2018 г. и е достигнал 8,4 млн. щ.д.

Двамата подчертаха, че сегашното състояние на икономическите връзки е под възможностите и икономическия потенциал на двете страни.

Караниколов изтъкна, че търговията между България и Узбекистан през последните години се характеризира със значителен превес на българския износ, съставен от промишлени стоки, като медикаменти, козметика, машини и апарати. По думите му българската страна ще окаже подкрепа по всебхватното споразумение на Узбукистен с ЕС, както и за членството в СТО.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники