Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Няма да се повишават цените, след като България влезе в Еврозоната

Борисов: Няма да се повишават цените, след като България влезе в Еврозонатаснимка: dnevnik.bg

Правителството и БНБ полагат всички усилия до края на април България да влезе в механизма ERM II, по-познат като "чакалнята на еврозоната", обяви премиерът Бойко Борисов по време на Годишната среща на бизнеса с правителството.

"Много пъти сме си говорили за Европа на две скорости. Когато се съберем там, има един основен въпрос - наричаме се европейско семейство. В едно семейство е много важно и двамата да знаят какво имат в портфейлите си, какви са доходите им и как се харчи всичко. Ако искате да сте в сърцето на Европа, във вземането на решения, направете така, че вашите финанси да са сигурни и да не се получи гръцкият вариант", обясни министър-председателят.

Той подчерта, че участието ни в Банковия съюз и ERM II е гаранция, че "повече няма да падат банки", ще намалеят непрекъснатите рискове и че страната ни ще участва активно във вземането на решения. "Няма да се повишават цени – ще влизаме с този курс, който е днес, и няма да пада валутният борд", акцентира Борисов. / Банкер

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники