Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Производителят на автокомпоненти "Язаки" спира работата в българските си заводи

Производителят на автокомпоненти "Язаки" спира работата в българските си заводи

Производителят на автомобилни кабели и инсталации "Язаки" спира работата в заводите си в Димитровград, Сливен и Ямбол до 5 април 2020 г., съобщиха от компанията. Причините са няколко - разпространение на коронавируса, въведените местни и националните здравни разпоредби и мерки за безопасност, както и спирането на производството на автомобили от страна на много клиенти на компанията.

Спирането на дейността засяга около 2470 служители в производствената база на "Язаки" в Димитровград и около 2000 служители в производствата в Сливен и Ямбол.

В глобален мащаб над 20 регионални производствени обекта на "Язаки" или са прекратили всички операции, или са въвели частично спиране на дейността от този момент до 30 март, казват от компанията. Българските заводи са 100% собственост на японската Yazaki Corporation - глобален производител на автомобилни компоненти и оборудване. Тя работи в България от 2006 г.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.