Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

КНСБ: Безработните може да станат до около 330 000 към края на 2020 година

КНСБ: Безработните може да станат до около 330 000 към края на 2020 годинаснимка: trafficnews.bg

Допускането на КНСБ, основано на данните на Агенцията по заетостта за броя на новорегистрираните безработни до този момент на годината, е че абсолютният брой на безработните в България може да достигне около 330 000 души към края на 2020 г. Това представлява ръст на равнището на безработицата с около 4 процентни пункта на годишна база (при 5,9 на сто безработица към края на 2019 г. - до около 10 на сто към края на 2020 г.). Прогнозата е отразена в становището на КНСБ по проекта за актуализация на държавния бюджет, публикувано на сайта на синдикалната организация.

Според наличните данни до този момент, равнището на безработица към края на март 2020 г. вече е нараснало с 2 пр. п. спрямо декември 2019 г.

КНСБ подкрепя предложената от Министерски съвет актуализация на Закона за държавния бюджет на Република България, като настоява политиката за икономически и социални стимули, която бе реализирана до момента, да продължи в още по-големи размери и обхват, предвид ситуацията на извънредно положение и възможните тежки последици.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники