Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Европейската комисия одобри продажбата на БТК

Европейската комисия одобри продажбата на БТКснимка: dnevnik.bg

Европейската комисия е одобрила продажбата на най-големия български телеком БТК на регионалната медийна компания United Group, в която мажоритарен акционер е лондонският фонд BC Partners, съобщава "Капитал". Сделката беше обявена през ноември миналата година, като се очаква да завърши до средата на тази година.

Разрешението на Брюксел е предпоследната крачка преди приключването на сделката. По линия на финансирането засега не се очертават проблеми въпреки пандемията от коронавирус.

Единственото забавяне може да дойде по линия на запори, свързани с предишни сделки. Условие е да се свалят запори на синдиците на КТБ и КПКОНПИ, а за целта трябва да работят съдилищата в Европа и България, което заради коронавируса не се знае кога ще стане. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.