Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Газът пак поевтинява - от 1 май с 6,67%, вероятно и парното

Газът пак поевтинява - от 1 май с 6,67%, вероятно и парното

"Булгаргаз" внесе предложение за ново поевтиняване на природния газ от 1 май в Комисията за енергийно и водно регулиране, съобщиха от компанията, чийто изпълнителен директор е Николай Павлов. Цената от началото на следващия месец да бъде 23,52 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), е предложила компанията. В сравнение с утвърдената за април цена, тази за месец май е по-ниска с 6,67%, или с 1,68 лв. за мегаватчас.

С промяна на формулата за определяне на цената на синьото гориво на "Газпром", в която вече превес имат котировките на европейските борси, българският обществен доставчик внася всеки месец в КЕВР промени в регулираната цена на газа. Това е и подчертано в предложението - цената е за крайни снабдители с природен газ (газоразпределителни дружества) и за топлофикациите.

След като природният газ поевтинява с повече от 5%, това вероятно ще доведе и до по-ниски цени на парното и топлата вода. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 10 Април 2020 13:16