Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Парламентът намали ДДС на 9% за вино, бира, екскурзии и басейни

Валерий Симеоновснимка: dnevnik.bgВалерий Симеонов

За няколко минути парламентът намали данъка върху добавената стойност (ДДС) от 20 на 9 процента за вино, бира, туроператори, екскурзиите със случаен превоз, фитнеси и басейни. Периодът, в който ще се дължи по-ниската ставка, ще е от 1 август т.г. до 31 декември 2021 г.

Предложението бе подкрепено единодушно от всички парламентарни групи с изключение на "БСП за България", чиито депутати се разцепиха при гласуването.

Според вносителя, лидера на НФСБ Валери Симеонов, така ще се подпомогне основно туристическият бранш, който е най-засегнат от кризата.

Основен критик на намаляването на ДДС бе икономистът и депутат от БСП Румен Гечев, който каза, че управляващите подтикват хората, останали без работа, да пият вино и бира. Според него на тях няма да им се иска да ходят да плуват в басейни, а да се удавят.

От 1 юли до края на следващата година ставката за ресторантите и кетъринга, за книгите, учебните помагала и бебешките храни и пелени също е 9 процента. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.