Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Окончателно: Депутатите приеха 0% ДДС за хляба и брашното

Окончателно: Депутатите приеха 0% ДДС за хляба и брашнотоснимка: btvnovinite.bg

Нулева ставка на данък добавена стойност (ДДС) за доставка на хляб и брашно гласуваха депутатите с приетите на второ четене текстове от измененията на Закона за държавния бюджет за 2022 г.

Мярката ще се прилага до 1 юли 2023 г. за доставка на хляб и брашно с място за изпълнение на територията на страната, при внос на стоки на територията на страната, като и при облагаеми вътрешнообщностни придобивания на стоки ще се прилага нулева ставка на ДДС.

Депутатите решиха още до 31 декември 2022 г. данъкът за хотелиерите, местата за настаняване, включително и предоставянето на места за къмпинг или каравани, да е 9%. С 9% ще се облагат и доставките на книги на физически или електронни носители, включително учебници, познавателни книжки и учебни комплекти. Със същата ставка ще се облагат и кетъринг услугите за доставката на храна за вкъщи. Изрично е разписано, че разпоредбите за диференцирана ставка на ДДС не се прилагат за доставката на бира, вино и спиртни напитки.

Депутатите не приеха предложението за 9% ДДС за плодове и зеленчуци, както и за слънчогледово олио.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.