Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България ще проучва възможностите за бъдещи доставки на природен газ от Държавата Израел

България ще проучва възможностите за бъдещи доставки на природен газ от Държавата Израел

Съвместна работна група между Република България и Държавата Израел ще разглежда въпросите от взаимен интерес в областта на енергетиката. Сред тях са защитата на енергийната инфраструктура срещу физически, електромагнитни и киберзаплахи; проучването на варианти за бъдещи доставки на природен газ от Държавата Израел към Република България, както и към други страни; проучването и добива на природен газ и други въглеводородни енергийни ресурси.

Това предвижда проектът на Меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката между ресорните министерства на двете страни, одобрен от правителството на днешното му заседание.

Според документа страните следва да насърчават бизнеса от двете държави да разширява инвестициите и търговията в енергийния сектор.

Задълбочаването на двустранното сътрудничество между Република България и Държавата Израел в областта на енергетиката се обуславя от приоритетите на нашата страна за диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на природен газ. България разглежда Източното Средиземноморие и Държавата Израел като потенциален източник на природен газ в изпълнение на тези приорирети.

Чрез изграждане на междусистемни връзки със съседните държави и конкретно - газовият интерконектор Гърция-България, страната ни ще има възможност за бъдещи доставки на тръбен и на втечнен природен газ, включително от Държавата Израел.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 11 Ноември 2020 16:53