Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЕС одобри 511 млн. евро в подкрепа на българската икономика

ЕС одобри 511 млн. евро в подкрепа на българската икономика

Европейската комисия одобри изменение на българската оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, което позволява мобилизирането на 511 милиона евро от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд, за да се помогне на българската икономика да се справи с неблагоприятните последици от кризата с коронавируса.

Тази финансова подкрепа включва безвъзмездни средства за оборотен капитал за микро-, малки и средни предприятия, капиталови инвестиции и гаранции по заеми, съобщиха от ЕК.

Комисарят по въпросите на сближаването и реформите Елиза Ферейра заяви, че България е била една от първите държави членки, които са се възползвали от Инвестиционната инициатива в отговор на коронавируса.

Тези мерки имат краткосрочна цел за оказване на помощ при кризи, но България ще продължи да се ползва от допълнителна подкрепа от ЕС за икономическо възстановяване от кризата, обясни Ферейра.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.