Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Над 40% от българите нямат пари за отопление

Над 40% от българите нямат пари за отоплениеснимка: bgnes.bg

Над 40% от работещите бедни българи нямат пари, за да отопляват домовете си. Това ни нарежда на второ място в Европейския съюз по енергийна бедност, сочи анализ на Евростат.

Поради ниските си заплати почти три милиона души в Европейския съюз не могат да си позволят да отопляват домовете си, въпреки че работят, сочи още анализа.

В началото на есента и в навечерието на зимата 15 на сто от бедните хора в Европа, които са заети, няма да могат да включат отоплението.

Този процент е равен на 2 713 578 души в цяла Европа, предупреждават от Европейската конфедерация на профсъюзите (EКП).

Според EКП ситуацията се е влошила в десетина държави-членки на ЕС през последното десетилетие, а се прогнозира, че повишаването на цените на електроенергията в Европа ще доведе до още по-голяма енергийна бедност.

Най-лошо е в Кипър – 45,6 процента, след това България – 42,8 процента, Литва – 34,5 процента. Най-големият ръст на бедните работници, 16,5 %, които не могат да си позволят отопление от 2009 г. насам, е регистриран в Хърватия. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники