Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Токът от днес поскъпва с 4,40%, парното средно с 16,23 на сто

Токът от днес поскъпва с 4,40%, парното средно с 16,23 на стоснимка: epicenter.bg

Цените на тока за регулирания пазар от днес се увеличават средно с 4,40%, а цените на топлинната енергия нарастват средно с 16,23%. Това реши на закрито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране. Основните причини за нарастването са по-високите разходи на енергийните дружества за природен газ и въглеродни емисии, обосновават се от регулатора.

Комисията утвърди и окончателните цени в сектор "Електроенергетика" за новия регулаторен период 1.07.2021 - 30.06.2022 г. След отчитане на всички ценообразуващи елементи и при прилагане на методиката за ценообразуване, среднопретегленото увеличение на цената на електроенергията за потребителите на регулиран пазар за цялата страна е 4,40%.

За битовите клиенти на „ЧЕЗ Електро България“АД крайната цена на електроенергията нараства с 5,57 %, за клиентите на „ЕВН България Електроснабдяване“ EАД - с 3,74 %, за клиентите на „ЕНЕРГО-ПРО Продажби“ - с 3,51 %, за „ЕСП Златни Пясъци“ ООД – с 8,31 %.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.