Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Луксът по ръцете на политиците

Божидар Лукарскийснимка: bgnes.comБожидар Лукарский

Политиците в родния парламент може и да не водят най-последователна политика и да не защитават винаги интересите на гражданите, но за някои неща държат на традициите - ако ще е уиски, да е най-отлежалото, ако ще е жена, да е млада и красива, ако ще е часовник, да е швейцарски.

Оказва се, че ако си министър имаш не само повече отговорности, но носиш и по-евтини часовници. При депутатите това правило обаче е тъкмо обърнато, а часовниците по ръцете им често струват колкото жилището на средностатистическия българин, забеляза репортер на БГНЕС.

Финансовият министър Владислав Горанов харесва "умни" часовници, но залага на швейцарската механика. Колкото и да е модерно да си със "смарт часовник", какъвто Горанов демонстрира, друго си е да се заложи на швейцарската механика. Все пак той е финансист и знае предимствата на Швейцария. Неговият швейцарски часовник е Ulysse Nardin и е за малко под 6 хиляди долара.

Министърът на здравеопазването Петър Москов изглежда харесва образа на „д-р Хаус”. Първо не се интересува много от мнението на другите, по подобие на известния телевизионен герой, освен това носи и кварцовия часовник Dr House, който струва 239 долара.

Този, който всеки път е с различен часовник на заседанията на Министерски съвет, е министърът на икономиката Божидар Лукарски. Неговите часовници са всякакви - кварцови и автоматични, но предимно швейцарски. Сред по-скромните като цена часовници, които има е, Maurice Lacroix за над 1700 лева. В колекцията си министърът има също и Raymond Weil, който струва над 1000 лева. В същото време има и Zenith, който струва над 9000 лева. Фактът, че толкова често министър Лукарски си сменя часовниците, води към мисълта, че може и да е рекламно лице на известен вносител на швейцарски часовници у нас.

Правосъдният министър Екатерина Захариева гордо разхожда елитната марка за спортни часовници Tag Heuer модел Formula 1 на цена около 5000 лева.

Външният министър Даниел Митов няма нищо общо с аферата Драйфус, но носи часовник марка Dreyfuss & Co, който струва 1600 лева.

 Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева обича стила и елегантността и залага на класиката Raymond Weil. Нейният часовник струва между 1500 и 2000 лева.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е класик - не носи автоматичен часовник, а механичен Omega De Ville, който струва под 1000 долара. Мъжкият аксесоар е елегантен часовник „седемдесетарски” модел, който само допълва аутфита, включващ скъпи ръкавели и монограм с инициалите му, които са характерни за неговите ризи.

Депутатът от АБВ Румен Петков не изневерява на стила си и като един истински ценител на старата политика с осъвременена визия се е спрял на класически часовник Maurice Lacroix. Часовникът му струва нищо и никакви 4000 долара в сравнение с други депутати.

Депутатът от БСП Атанас Мерджанов залага на любовта си към всичко руско и напълно очаквано носи на дясната си ръка часовник, марка Poljot от серията, посветена на руските президенти. Часовникът се откроява с огромен герб на Руската федерация и носи името "Президент", а цената му е около 1000 лева.

Макар и млад, депутатът от БДЦ Мартин Иванов може да се похвали с часовник Audemars Piguet модел Barrichello за близо 49 хиляди долара.

Депутатът от ДПС Митхат Метин се е украсил със стилен швейцарски часовник IWC модел Portuguese Perpetual Calendar Gold, който струва между 20 000 и 30 000 долара.

Строителният предприемач от Червен бряг и настоящ депутат от ГЕРБ Пламен Тачев е един от последователите на елегантните и скъпи швейцарски часовници. Един от моделите, с които разполага е Audemars Piguet модел Diver Royal, който струва между 12 000 и 20 000 долара. Друг негов часовник марка Hublot модел Big Bang Rose Gold струва 17 000 долара. Трети от часовниците му марка De Grisogono модел Instrumento Doppio Tre, който е с два циферблата и струва около 9 000 долара.

Депутатът от БСП Кирил Добрев носи елегантен Zenith модел El Premiero Chronomaster, чиято цена е под 10 000 долара.

Председателят на етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров залага на военните часовници марка Panerai Luminor Marina, който струва малко под 10 000 лв. /БГНЕС

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники