Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Наградите „ГЕРОИТЕ”: когато хората показват най-доброто от себе си

Наградите „ГЕРОИТЕ”: когато хората показват най-доброто от себе сиснимка: bnr.bg

На специална церемония днес в пространството за съвременни изкуства ДНК най-голямата интернет платформа за доброволчество TimeHeroes ще връчи наградите „ГЕРОИТЕ”. Това е първото им издание, а тяхна цел е да отличат хората и организациите с изключителен принос за развитието на доброволческата култура в България. Церемонията ще бъде открита от бившия президент на България Росен Плевнелиев.

За последните пет години над 1200 инициативи са потърсили доброволци през платформата TimeHeroes, а регистрираните потребители са над 35 000. Цифрите карат екипа да се замисли, че добрите примери остават по-скоро незабелязани и решават да основат наградите „ГЕРОИТЕ”, казва Павел Кунчев, директор на TimeHeroes:

Между 4 и 23 април бяха отворени номинациите на сайта awards.timeheroes.org, където всеки можеше да номинира в четири категории хора или група от хора. Категориите са доброволци, организации, компании и журналисти. Защо журналисти? Защото тяхната дейност в социалната сфера е много важна за това на добрите примери да се дава показност. За този период получихме над 220 номинации. Най-много от тях бяха в категорията „Доброволци” – около 105. Но тъй като имаше възможност да се номинират групи, всъщност става въпрос за огромна маса от добри хора.

Целта на екипа е наградите да се превърнат в традиция и това, което отличават, от година на година да бъде все по-колоритно, тъй като възрастовият спектър на доброволците е широк и позитивна сила в българското общество има:

Сред доброволците можем да видим както млади хора – имаше десетгодишни деца от Плевен, така и хора в пенсионна възраст. Това показва, че не можем да говорим, че човек е доброволец в определена възраст. Това е нещо, от което винаги имаме нужда. Всички хора по някакъв начин търсят доброто и имат нужда от него. Според мен наблюдаваме популяризиране на доброволчеството и дори изграждане на доста солидна доброволческа култура в България.  / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.