Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Нов софтуер организира за секунди мечтаната екскурзия в планината

Нов софтуер организира за секунди мечтаната екскурзия в планината

Сезонът на отпуските е в разгара си, но със сигурност има някои, които все още не са успели да отидат на почивка, или се чудят къде да го направят. Не се отчайвайте, защото почивката ви е само на една ръка разстояние, благодарение на новото приложение Adventif. Повече за него ще научим от неговият създател Николай Николов:

Adventif  е един проект, с който целя да популяризирам българските планини сред чужденците, като основната целева група са компании, които търсят по-различен тиймбилдинг на приемливи цени и чужденци, които искат да опитат нещо различно. Идеята се роди, докато бях във Великобритания. Работих там шест години и всяко лято се прибирах тук, за да ходя по родните планини с приятели. Винаги, когато се прибираях, моите колеги питаха може ли да им организирам нещо. Искаха да видят тези красиви планини, които публикувам в социалните мрежи.

Платформата представлява вид социална мрежа, в която създаваш свой профилсъс снимка и повече информация за теб. След това приключенията „заваляват“ едно след друго под формата на събития, също както е и във Фейсбук. Ако решиш да направиш седемдневен преход в Рила, но имаш само пет дни на разположение, можеш да изготвиш индивидуален план кога и за колко време да отидеш. Следващата стъпка е да зададеш своите предпочитания и софтуерът ще създаде най-добрия за теб план.

Освен с Adventif, Николай се занимава и с още една инициатива, чиято цел е да изгради мрежа от добре оборудвани центрове в цялата страна, в които да се развива наука, а също така да служат за офиси на български стартиращи компании. Първият от тях ще бъде в родния му град Варна.

Интересен е пътят, който извървява Николов, преди да се захване с предприемачество в България.

През 2011 година заминава да учи във Великобритания и остава там шест години. Приет е във всичките пет университета, за които кандидатства, но избира този в Бирмингам, заради приятелите, които открил там и заради доброто образование, което предлагат  по специалността, която е избрал. Докато учел е работил като шофьор, сервитьор, барман, касиер, но е благодарен за възможностите, които е имал, защото е създал много контакти, което му помага и до днес.

През 2014 завърших бакалавър „Медии и комуникации“ и реших да остана, за да видя дали ще мога да си намеря работа. Намерих я в една от водещите банки във Великобритания, като интересното е, че моят опит от математическата гимназия ми помогна повече на интервюто. Две години работих във въпросната банка, но след шестия месец ме направиха заместник-мениджър на отдела за ипотечни кредити. Един ден реших, че искам да се върна в България и да започна нещо собствено тук. Смятам, че има много млади и кадърни българи, а и много неща, които трябва да се направят тук, за да можем да вървим напред.

Докато през май пътува обратно към родината, Николай се пита дали е взел правилното решение, като е напуснал своята добре платена работа, с която се е чувствал спокоен и е имал възможности за развитие. Той ще се води служител на банката още шест месеца и мястото му ще се пази, ако реши да се върне отново. Според него обаче, решението му е окончателно и е убеден, че с проектите, които развива  у нас, може да бъде истински полезен на страната, каквато е и неговата мечта. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.