Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

До стените на Троянския манастир са открити древни ценности и оръжия

До стените на Троянския манастир са открити древни ценности и оръжия

До стените на Троянския манастир са открити древни ценности и оръжия. Има вероятност с част от намерените артефакти да се докаже, че манастирът е основан много по-рано от 1600-та година, както се смята досега.

Игуменът на светата обител Величкия епископ Сионий разказа, че при прокопаване на дренаж и разчистване на манастирското гробище, работници намерили върхове на копия и стрели, сечени монети, пръстени, кръстчета и други предмети. Находките вече са изложени в обновения музей на манастира. В костницата под олтара на храма е открита и зазидана древна колона с плоча върху нея.

Игуменът ще се обърне към Министерството на културата за нови проучвания, за да се изясни кога е създаден манастирът. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.