Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът Радев: Съюзът на математиците в България дава надежда на много млади българи да развият таланта си

Президентът Радев: Съюзът на математиците в България дава надежда на много млади българи да развият таланта си

Благодаря на Съюза на математиците в България за работата му с учениците, студентите, младите учени – успех за България е нашите млади таланти да се развиват, защото те са гордостта ни и оценка за прогреса на обществото. Това заяви президентът Румен Радев по време на празничното честване на 120-годишнината от създаването на Съюза на математиците в България.

Поздравявам ви, че създадохте школа, благодарение на която математиката у нас придоби невероятно развитие с учебни програми на световно ниво, заяви държавният глава. Румен Радев подчерта, че математиката у нас се е развила като сила чрез работата на Съюза на математиците, а това дава надежда на много млади българи и на цялото общество. Президентът даде пример с призовите места, които младежите ни извоюват в голяма конкуренция на световни математически състезания, което е едно от предимствата за привличане на чуждестранни инвеститори у нас.

По думите на Румен Радев математиката е символ на въображение и красота, а силата й се състои в това, че предлага различни пътища, които водят към една цел – истината. От най-дълбока древност математиката е символ на прогреса, тя е всеобхватна, навлязла е и в хуманитарните науки, без математика е невъзможна дигитализацията, а без нея бъдещето е немислимо, заяви президентът.

Държавният глава Румен Радев удостои Съюза на математиците в България с Почетния знак на президента по повод 120-годишнината от създаването на организацията. Отличието получи проф. Николай Николов от Института по математика и информатика – БАН, който е и председател на Управителния съвет на съюза.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.