Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Отбелязваме "Часът на Земята" с угасяне на светлините на знакови сгради

Отбелязваме "Часът на Земята" с угасяне на светлините на знакови сгради

Инициативата "Часът на Земята" за пореден път път ще обиколи света на 24 март тази година, когато милиони хора по света ще загасят светлините от 20,30 до 21,30 часа, за да привлекат вниманието към спешната нужда от действия срещу климатичните промени. Мотото на кампанията тази година е „Свържи се с природата“.

Знаковото световно събитие на "Световен фонд за дивата природа" отново ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата. Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната инициатива обединява отделни хора, бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия срещу климатичните промени.

Това е най-голямата природозащитна инициатива в света, по време на която милиони хора символично спират осветлението в домовете си за един час, а в знакови сгради се загасят светлините по фасадите им. Проявата дава възможност на всеки да разбере какво е влиянието на малките постъпки и как да използва волята си, за да се справим с климатичните промени на планетата.

Часът на Земята се провежда в последната събота на март. Традиционно около 100 общини в България подкрепят инициативата. На много места в страната ще бъде ограничено фасадното осветление на административните сгради, а общини и клубове организират светлинни шествия, игри и концерти. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.