Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Националният IT-шампион отново е ученик на ЧСУ „Юрий Гагарин“

Националният IT-шампион отново е ученик на ЧСУ „Юрий Гагарин“

За втора поредна година националният IT-шампион на България е ученик на Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. В завършилия днес национален кръг на състезанието „IT-Знайко“ в Пампорово, осмокласничката Елисавета Николова се класира на първо място в категорията „Програмист – техническа сложност“. Тя победи над 300 участници от цялата страна. Марио Милчев от VIIIа клас е втори в най-престижното образователно събитие в информационните технологии, в категория „Уеб сайт“.

За първи път в историята на състезанието Елисавета представи приложна програма за операционната среда Windows, която може да бъде инсталирана и да се разпространява свободно. Момичето от Училището на бъдещето създаде софтуер на тема „Правила за безопасност в интернет“, която е в помощ както на учениците, така и на техните родители. Пред авторитетното жури Елисавета, която се явява за първи път на състезание, впечатли журито с представянето на проекта си, с който могат да бъдат тествани знанията по актуалната тема за сигурността в интернет, разказа Десислава Жекова - преподавател по Информатика и информационни технологии в ЧСУ „Юрий Гагарин“, който подготвя шампионите.

Елисавета е от осмокласниците на ЧСУ „Юрий Гагарин“ и изучават усилено информационните технологии и английски език. Съученикът й Марио, който се класира на второ място с разработката си за виртуална туристическа агенция, е ученик в профил „Чуждоезиково обучение“ и изучава руски език по 20 часа седмично. Елисавета ще участва и във финалния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии в екип със съученика си Илия Ивов, с когото се класираха с проекта за уеб сайт „Колекция Руски класици“. И макар, че за проекта Елисавета и Илия вече получиха поздравително писмо от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, двамата активно продължават работата си.

Следващият уикенд на финал във възрастовата група VI клас на националното състезание „IT-Знайко“ ще се явят миналогодишният национален шампион Никола Славчев от VIб и Стефан Минчев от VIа клас – шампион в Международната космическа олимпиада в руската столица на космонавтиката – наукоград Корольов. Двамата работят по супер проект, който има всички шансове отново да им донесе златото.

IT-технологиите се изучават от I клас в Частното средно училище "Юрий Гагарин" в "Камчия", заедно с руския и английския език. Все по-голям интерес предизвиква профилната паралелка в 8 клас със засилено изучаване на английски език и информационни технологии, за която вече започнаха предварителните записвания. Тя се радва на огромен интерес сред родители и ученици.

В училището вече започна приемът във всички класове от I до XII клас за учебната 2018/2019. Заявления за желание за постъпване в ЧСУ "Юрий Гагарин" се подават през цялата година.

При желание от страна на бъдещите ученици и техните родители да посетят училището и да се срещнат с преподаватели, могат да го направят всеки работен ден от 9.00 до 15.00 ч., включително и през ваканциите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.