Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

СОК „Камчия“ участва в едно от най-големите в света изложения за образование - Московския международен салон на образованието

СОК „Камчия“ участва в едно от най-големите в света изложения за образование - Московския международен салон на образованието

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ участва със собствен щанд в едно от най-големите в света изложения за образование - Московския международен салон на образованието, който бе открит в руската столица. На щанда се представят уникалните собствени програми за детски и младежки отдих, разнообразните възможности за допълнително обучение и квалификация, както и възможността за образование на руски език извън границите на Русия.

„Камчия“ е единственият български представител в престижния форум и се радва на голям интерес сред различни образователни структури от Русия и света. Концепцията, духа и възможностите на уникалния център бяха представени на специална презентация, в която се включиха Анатолий Бадаев – първи дитектор на Училището на бъдещето и много руски преподаватели, работили в комплекса.

„Камчия“ участва в конференция с други международни детски лагери за възможностите за сътрудничество и развитие, след международния конгрес в Сочи в края на миналата година. Веднага след това щандът ни бе посетен лично от президента на Международната асоциация на детските лагери Джон Джоргенсон, който отправи покана за участие в следващия международен форум в Китай през 2020 г. Джоргенсон сподели, че планира посещение в уникалния за Европа детски комплекс „Камчия“ още през есента на тази година.

Друг специален гост на щанда бе Вениамин Каганов – съветник на вицепремиера на Руската Федерация Олга Голодец и бивш зам.-министър на образование и науката на РФ.

Особен интерес за партньорство има от страна на високотехнологични московски училища към Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в „Камчия“.

По време на откриването министърът на образованието на Руската федерация и председател на организационния комитет на ММСО Олга Василева разказа, че форумът се провежда съвместно с Институт ЮНЕСКО по информационните технологии в образоанието. „Този модел на взаимодействие позволява, със съвместни усилия, формирането на система на обучение и възпитание, ориентирано към съзнанието и поведението на младото поколение за общочовешките нравствени и хуманитарни ценности, принципи на уважение, патриотизъм, сътрудничество и взаимопомощ“, допълни Олга Василева.

Тази година темата на изложението е насочена към новата екосистема на образованието и взаимовръзките между различните сектори. Според организаторите в него участват над 400 водещи организации и световни компании, повече от 1000 лектора, очаква се до 21 април палата 75 във ВДНХ да посетят над 60 000 жители и гости на Москва, които се интересуват от темата за образованието.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.