Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В "Камчия" Националното сдружение на общините обсъжда проблемите на общинското образование

В "Камчия" Националното сдружение на общините обсъжда проблемите на общинското образование

Националното сдружение на общините в България обсъжда актуалните проблеми на общинското образование в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". В конференцията участват над 100 представители на общинските администрации, експерти, директори на училища и учители от цялата страна.

Срещата бе открита от кмета на Община Аврен Емануил Манолов, който приветства участниците и сподели, че няма по-подходящо място за провеждане на подобна инициатива от Училището на бъдещето в "Камчия". Специален гост бе Венцеслава Генова - началник на Регионалното управление на образованието във Варна.

Елена Таскова от Дирекция "Образование на българите зад граница и училищна мрежа" в Министерството на образование и науката представи актуалните въпроси, които стоят пред мрежата на общинските заведения. Дейността на НСОРБ в подкрепа на общинските експерти по образование очерта Теодора Дачева - зам.-изпълнителен директор на Сдружението. Сред засегнатите теми бяха Законът за професионално образование и обучение, въвеждащ дуалното образование, едносменният режим на обучение в училищата, храненето и транспорта на децата и др.

Водещ на първия панел на дискусията бе Лилия Христова - председател на комисията по образование на НСОРБ и директор на дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна.

Утре срещата продължава с темата за финансиране на общинското образование през 2018 и 2019 година, която ще бъде представена от Камен Йорданов и Мария Паленкова от дирекция "Финанси" на МОН.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.