Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Отбор на ЧСУ „Юрий Гагарин“ с отличие от конференция на ООН в Женева

Отбор на ЧСУ „Юрий Гагарин“ с отличие от конференция на ООН в Женева

Ели Атанасова, Мария Бузева и Стефан Минчев от VIа клас на Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ представят Училището на бъдещето и България във втората Мeждународна кръгла маса „Детските социокултурни инициативи – за мир по целия свят“, в рамките на мeждународната образователна конференция „Социални иновации #InFocus“, която се провежда от 12 до 15 юни в представителството на ООН в Женева.

Ели, Мария и Стефан бяха избрани от своите съученици да се представят в сесиите в Двореца на нациите в швейцарския град, след като VIа стана победител в Международния конкурс „Тетрадка на приятелството – обединяваща децата на планетата Земя“, организиран от Националната асоциация за развитие на образованието в Русия.

Стефан, Ели и Мария се включиха активно още от първия ден на конференцията в представителството на Организацията на обединените нации, разказаха преподавателят Кристалина Бороджиева - ръководител на проекта и преподавателят по руски език Елена Лазарова.

Учениците от Училището на бъдещето участваха в пленарно заседание "Ролята на доброволчеството и социалните иновации", уъркшоп на тема "Цели за устойчиво развитие - училище за супергерои", международна младежка мрежа на социалните иноватори и др. Децата имаха за задача да предложат решение по четири зададени казуса и да защитят тезите си. Специален диплом „Активист на конференцията“ бе връчена на Стефан Минчев.

Денят завърши с урок за по-добро кино "Новите герои: Време е за действие!" с участието на известните руски актьори Антон Богданов, Матвей Масалцев, Денис Гетман.

VІа клас на ЧСУ „Юрий Гагарин“ се състезава и победи над 200 отбора от 41 региона на Русия и 26 страни по света в международното състезание „Тетрадка на приятелството“. Учениците разработиха своя ЕКО-тетрадка на приятелството заедно с класния си ръководител Кристалина Бороджиева и преподавателя по руски език Вера Статева. В нея включиха рисунки, съчинения и есета за природата, засегнаха глобални проблеми, насочени към изменението на климата и съхраняване на екосистемите, разказаха за себе си, семействата си, за училището си и за уникалната природа на „Камчия“ – всичко на отличен руски език. За изработването на тетрадката младите гагаринци използваха еко материали, направиха дърво - оригами и дори сложиха истински хербарии. Те разказаха историята на училищния проект „Природата в сърцата ни“ – по който децата закупиха материали и поставиха къщички за птици в парка на комплекса, а през зимата попълват хранилките.

С покана за пътуване в Женева бе и второкласничката Станислава Иванова, която през януари спечели конкурса за млади поети „Легкая строка“, след като победи над 360 деца от целия свят. „Мирът кара лицата да разцъфват в усмивки, приятелството няма граници“ написа осемгодишната Станислава. Тя също подготви своя тетрадка на приятелството – със стихотворения и рисунки по темите „Синя Земя“, „Зелена планета“ и „Приятелство без граници“.

Миналата година отборът на ІVа клас стана победител в престижния международен конкурс „Тетрадка на приятелството“, а рисунката на четвъртокласничката Ния Костадинова бе лице на международната инициатива за годината. Децата бяха най-младите участници в Международната кръгла маса в Двореца на нациите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.