Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Световно първенство по футбол 2018 – как се празнува в „Камчия“

Световно първенство по футбол 2018 – как се празнува в „Камчия“

Детският лагер «Черноморски» в Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия» посрещна с бурни аплодисменти и овации победата на руския национален отбор по футбол вчера. Сборная надигра тима на Египет с резултат 3:1 и се класира за осминафиналите на Световното първенство по футбол, което се провежда в Русия. В препълнената кино-концертна зала участниците в лагерната смяна «Море, музика и спорт» и много гости на комплекса с интерес следиха развоя на срещата на огромния екран. В най-оспорваните моменти на мача залата скандираше «Напред, Русия!».

Преди началото на срещата момчетата от футболната смяна на «Галактика на спорта», които са в «Камчия» по линия на организатора на детски отдих «Мосгортур», направиха атрактивна игра с публиката за подаване на пасове и вкарване на голове. Българските деца бързо научиха как е «греда», «дузпа» и «корнер» на руски език. Младите футболисти от Москва, които са на спортен лагер в комплекса, разказаха за уникалните моменти в организацията и провеждането на Световното първенство. Домакин на Мондиал’2018 е Русия - най-голямата страна в света, мачовете се играят на два континента, в 11 града, в 12 обновени и супер модерни спортни съоръжения. За първи път в реферството се използва видеоарбитраж. За срещите са продадени над 3 000 000 билети, половината от които са за руските фенове. Мондиалът се излъчва в над 100 страни по света.

По-рано вчера публиката получи и специален подарък от ръководството на „Камчия“ – концерт на българската певица и актриса Грета Ганчева. По неповторим начин тя развълнува деца и гости – на сцената малките приятели на „Камчия“ изпълниха на руски и български език, с много емоция и настроение, най-популярните песни на двете страни, като всички заедно пожелаха успех на руския национален отбор и класиране на финалите на Световното първенство по футбол.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.