Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

„Камчия“ участва в Десетилетието на детството

„Камчия“ участва в Десетилетието на детството

С успешното приключване на първата детска лагерна смяна, Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ подкрепи Десетилетието на детството - инициатива на президента на Руската федерация Владимир Путин.

Към Подмосковието отпътуваха 100 щастливи и почернели от слънцето деца, които през последните седмици разкриха нови възможности и намериха приятели в „Камчия“. Талантливите възпитаници на различни училища в руския наукоград Зеленоград бяха на детски лагер в „Камчия“ по проект на Центъра за народна помощ „Благовест“, реализиран в рамките на инициативата „Десетилетие на детството“ – 2018 – 2027. Лагерната смяна в „Камчия“ бе награда за високи постижения в науката, творчеството, изкуствата и спорта. С възможността децата да получат отдих на морския бряг в прекрасните условия на най-добрия детски лагер в България се ангажира лично Зинаида Драгункина – председател на Комитета на Съвета на Федерцията по наука, образование и култура към Федералното събрание на Руската федерация. Десетилетието на детството в Русия има за цел да мобилизира всички сили и ресурси на държавата за качественото обезпечаване на здраве, образование и успешно развитие на всяко дете.

В „Камчия“ руските деца се включиха в една от най-престижните и атрактивни собствени програми на комплекса - „Нашият дом - Земята“. В програмата на лагерната смяна, младите изследователи разкриваха тайните на Земята и Космоса, чрез много игри на плажа и в парка на комплекса, походи и експерименти. Те имаха уникалната възможност да се срещнат и разговарят с шестима космонавти от България, Русия и Румъния по време на отбелязването на 30-годишнината от Втория съветско-български космически полет, да се скачат с Международната космическа станция на аналога на спускаемия космически апарат „СОЮЗ – ТМА“. Обсъдиха и нарисуваха различни екологични въпроси, свързани с планетата, научиха нови факти при участието си във викторина „Тайните на зелената планета“, проведоха танцов маратон, състезание по плажен волейбол и мастър клас по авиомоделизъм. На плажа получиха нови имена от морския бог Нептун. Посветиха свои рисунки на Деня на Русия, участваха в пушкинските дни. В Славянския център получиха нови знания за вековните връзките между Русия и България и славянския корен на двата народа. Те участваха и спечелиха специални призове и отличия в първото юбилейно издание на Фестивала за детско творчество „Звездите на Камчия“, който се провежда под знака на ЮНЕСКО и през тази година отбелязва 10-годишен юбилей.

„Децата се влюбиха в „Камчия“, в морато, в гостоприемността на българските приятели. Изразяваме искрена признателност за вниманието, което оказахте на нашите деца. Пожелаваме ви в живота да сте обградени от толкова добри и щедри хора, каквито сте самите вие“, написа преди тръгването си ръководителят на групата Юлия Ларина.

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ е уникален международен център за отдих, образование, творчество, култура, спорт и здраве. В продължение на над 10 години в комплекса се прилагат иновативни собствени програми за обучение и възпитание на деца и младежи, за тяхното творческо, интелектуално, културно, ценностно, духовно-нравствено развитие, за патриотичното им възпитание и изграждането им като личности.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.