Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ученици от ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ ще четат поезия и проза на пътниците в градския транспорт

Ученици от ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ ще четат поезия и проза на пътниците в градския транспорт

Ученици от Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ за втора поредна година ще излязат от класните стаи и на 31 октомври от 14,30 до 16,30 ч. ще четат на глас любими български произведения пред пътниците в няколко линии на „Градския транспорт“ във Варна.

Произведения на Иван Вазов, Христо Ботев, Любен Каравелов, Добри Чинтулов, Стоян Михайловски, Петко Славейков, Николай Зидаров и още велики български автори ще прозвучат в няколко автобусни и тролейбусни линии в навечерието на Деня на Народните будители.

Акцията „Четящ автобус“ на ЧСУ „Юрий Гагарин“ цели да подбуди интереса на всички граждани към националното литературно наследство и любов към българския език и култура. Целта на учениците и учителите от Училището на бъдещето - „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ е да популяризират значими произведения на български автори и народни будители, и в навечерието на този важен за българската култура и образование празник, да се покаже ролята на училището като институция, създаваща, обучаваща и възпитаваща отговорни и будни млади хора.

Акцията ще стартира на 31 октомври в 14,30 ч. от централната варненска спирка зад катедралния храм „Св. Успение Богородично“ и ще продължи два часа. Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Варна, Регионалното управление на образованието и „Градски транспорт“ ЕАД.

Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ е известно като Училище на бъдещето. В него учат 300 деца - от предучилищна група до XII клас. Изучават се интензивно руски и английски език и информационни технологии. Това е единственото училище в България, което разполага с лиценз за обучение по българската и руската образователни системи.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.