Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Учителите - Народните будители на нашето време!

Учителите - Народните будители на нашето време!

В навечерието на Деня на Народните будители, Частно средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, организира акция „Четящ автобус“.

Учениците от Училището на бъдещето – „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ за втора поредна година излязоха от класните стаи и в навечерието на този светъл празник четоха на глас любими български произведения пред пътниците в няколко линии на „Градския транспорт“ във Варна.

Целта на учениците и учителите, а именно - да се популяризират български автори и да се покаже значението на училището като създаваща, обучаваща и възпитаваща отговорни и будни индивиди институция, бе постигната.

Децата подариха много емоции на пътниците в Градски транспорт – Варна, които бурно ръкопляскаха след всеки прочит на паметните български произведения. Най - важното, обаче беше, че учениците бяха щастливи и горди от това, че показаха как едно подрастващо поколение расте с любов към своя език и култура, и поддържа жива своята история.

В седмицата на Народните будители сърцата на всички българи биват озарени от трепети на гордост, признание и почит към всички знайни и незнайни борци за свобода,книжовност и по - светло бъдеще.

Все по-често, обаче започва да възниква въпросът – „Има ли съвременни Народни будители, кои са те и каква е тяхната мисия?“. За да дадaт отговор на този въпрос, учениците на ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ изготвиха видео, посветено на едни хора, които са Народните будители в техните очи, на едни хора, които работят неуморно за по - светлото бъдеще, за децата на България. Това са учителите – съвременните Народни будители!

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.