Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Посолството в Москва отбеляза 1 ноември, Денят на народните будители

Посолството в Москва отбеляза 1 ноември, Денят на народните будители

В навечерието на 1-ви ноември – Денят на народните будители, по традиция в Музея "П.И. Чайковски в Москва" се състоя концерт, посветен на празника. На московска сцена гостува българското клавирно дуо „Атмосфери“.

Мила Михова и Александра Дичева са млади, но вече известни български пианистки, завършили Националната музикална академия „Панчо Владигеров“ в София. За първи път на руска сцена те изпълниха произведения на съвременни български композитори –изключителната Юлия Ценова и младата Лора Ал-Ахмад, написани специално за изпълнение в четири ръце. По време на концерта прозвучаха още пиеси на известния български композитор П. Стоянов, както и произведения на Бах и Шуберт.

След концерта Валерия Федотова се изказа с възторг за подбора на произведенията и за изпълнението на дует „Атмосфери“, и написа: „Младите български пианистки разгърнаха пред слушателите ярка музикална панорама и демонстрираха фино чувство за стил“.

Концертът се проведе с подкрепата на Посолството на Република България в Русия, в рамките на съвместния проект на Българския културен институт в Москва и Руския национален музей на музиката „Нова българска музика“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.