Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Благотворителната седмица на ЧСУ „Юрий Гагарин“ – UNESCO

Благотворителната седмица на ЧСУ „Юрий Гагарин“ – UNESCO

В продължение на една седмица, Частно средно училище „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“, се превърна в Коледна работилница, в която учениците трепетно подготвяха картички и сувенири за Благотворителен Коледен базар, с който да се включат в Националния конкурс „Коледари – с блага вест и здраве“, организиран от ЮНЕСКО България и да съберат средства за деца с онкологични заболявания.

За тази цел учениците заедно със своите родители проведоха Коледна работилничка за изработване на един много специален амулет – десеторъката кукла – символ на майката. Децата дариха този амулет на Коледния базар, за да може той да донесе на всеки здраве, късмет, щастие и да закриля всеки дом, така както го прави майката закрилница.

Много е важно да се възпита в подрастващите любов и почит към българската култура и обичаи. Най - малките ангелчета от предучилищната група на ЧСУ „Юрий Гагарин“ пожелаха да се включат в Благотворителната инициатива, с пресъздаване на най - традиционния български обичай – „Коледуване“. Така „момците“ от подготвителната група бяха с традиционно украсени калпаци, шарени тояги и пееха обредни коледарски песни за щастие в семейстото и плодородие, а малките „моми“ бяха подготвили традиционна трапеза и гостиха коледарите с вит кравай.

Възпитаниците на ЧСУ „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“ събраха средства за децата с онкологични заболявания и разбраха колко е важно да ценят и разпространяват своите традиции и обичаи.

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники