Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ВСУ "Черноризец Храбър" посреща III Международен младежки форум „Моята инициатива в образованието“

ВСУ "Черноризец Храбър" посреща III Международен младежки форум „Моята инициатива в образованието“

Руският център на Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ посреща за трета поредна година участниците в Международния младежки форум „Моята инициатива в образованието“. Събитието се провежда под патронажа на президента на ВСУ доц. д-р Красимир Недялков.

Форумът, който ще се проведе от 21 до 25 май, е съвместен проект на Варненския свободен университет и Руския държавен педагогически университет „Александър Херцен“. Подкрепен е от ръководствата на двата университета, Генералния консул на Руската Федерация във Варна, Представителството на Россътрудничество в България и на Националното издателство за образование и наука "Азбуки".

Тържественото откриване на III Международен младежки форум „Моята инициатива в образованието“ ще се състои на 22 май 2019 г. от 10.00 ч. На него ще присъстват академичното ръководство на Варненския свободен университет, Ирина Живихина – ръководител на Представителството на „Россътрудничество“ в България, вицеконсула на Генералното консулство на Руската федерация във Варна Александра Дергачьова и др. В 12.00 ч. същия ден, специален поздрав към участниците и гостите ще поднесат солистите на Варненската опера, които ще изнесат на откритата сцена на ВСУ концерт с произведения на Панчо Владигеров.

В събитието ще вземат участие повече от 30 студенти от РДПУ "Александър Херцен", Руския национален изследователско-технологичен университет „МИСиС“, Самарския държавен университет по транспорта и Рязанския държавен университет „С. А. Есенин“. Българската страна ще бъде представена от възпитаници на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Висшето военноморско училище „Н.Й. Вапцаров“, Икономическия университет – Варна, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

Тази година Варненският свободен университет участва в конкурса за социално значими проекти на Херценовския университет със студентския проект „Къщичка за книги“ на студентите Сали Светославов, специалност „Защита на националната сигурност“ и Александър Иванов, специалност „Психология“.

В програмата на форума във Варна участниците ще представят проектите си за нови инициативи в образованието, майсторски класове, фестивал на културно-образователните дейности на руските и българските младежи. Специално участие имат учениците от СУ „Найден Геров“ във Варна, на които ще покажат нови технологии за интересно изучаване на руския език и култура. Гостите от Русия ще се включат в блока на Варненския свободен университет по време на празничното шествие на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Тази година екипът на Департамента за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, с ръководител проф. д-р Галина Шамонина, посреща празника с престижната Награда „Варна“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.