Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бум на хепатит край морето

Бум на хепатит край морето

Взрив на хепатит край морето. Десетки заболели от болестта на „мръсните ръце” са регистрирани в град Каблешково. Според местните жители проблемът е в старата канализация, а според здравните власти заразата тръгнала от местното читалище.

Според живеещите в Каблешково случаите на болни от хепатит започнали още през пролетта.

Хората обясняват, че са писали жалби до всички институции, с настояване на бъде подменена остарялата канализация, но в община Поморие получили отговор от ВиК-Бургас,че цялостен ремонт не е включен в инвестиционните намерения на дружеството.

Бум на заразата имало от пролетта. „От началото на месец март започнаха, до момента регистрираните случаи са 22. Установихме, че пътят на предаването не е воден, не е свързан с водата, не е свързан с консумацията на заразена вода, а както казах става въпрос за контактно-битов път”, коментира д-р Величка Григорова от РЗИ-Бургас.

От РЗИ са дезинфекцирали читалището и детската градина, които се посещават от деца. „Не мисля, че е достатъчно. Не може само на три места да се напръска, а на другите да остане така. Може би заразата е на следващите 3 места”, каза Василка Янева - жител на Каблешково.

Кметът на Община Поморие е разпоредил да бъдат закупени 500 ваксини, с които да бъдат предпазени живеещите около огнищата на зараза. Раздадени са листовки с информация за заболяването. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники