Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

От 17 февруари шофьорите без е-винетка ще бъдат санкционирани и чрез камерите на тол системата

От 17 февруари шофьорите без е-винетка ще бъдат санкционирани и чрез камерите на тол системата

От понеделник – 17 февруари, шофьорите, които пътуват по републиканската пътна мрежа без валидна електронна винетка, ще бъдат санкционирани и чрез камерите на тол системата. Нарушителите ще бъдат снимани и автоматично ще влизат в базата с данни. Ако в същия ден бъдат спрени на пътя от мобилните екипи на тол контрола, ще имат възможност да платят по-ниска санкция – т. нар. компенсаторна такса. Тя е 70 лв. за леките коли, 125 лв. за превозните средства между 3,5 т и 12 т и 175 лв – за тези над 12 т. В противен случай в края на деня ще им бъде изпратен електронен фиш по пощата за плащане на глоба – 300 лева за леките автомобили до 3,5 тона и 1800 лв. за тежкотоварните превозни средства. Глобата може да бъде избегната, ако в 14-дневен срок от получаване на електронния фиш, бъде платена компенсаторна такса. Тя се плаща само по банков път, като в платежното нареждане се посочва номерът на електронния фиш.

След старта на тол системата на 1 март, за камионите и автобусите над 3,5 тона, компенсаторните такси ще са от 150 лв. до 750 лв. в зависимост от масата на превозното средство и броя оси.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.