Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Увеличават есенната ваканция на учениците

Увеличават есенната ваканция на ученицитеснимка: marica.bg

Есенната ваканция на учениците ще бъде с ден повече. Вместо да почиват само три дни – от 30 октомври до 1 ноември, неучебен ще бъде и 2 ноември, става ясно от публикация във фейсбук на председателя на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България и директор на 119-о СОУ Диян Стаматов.

След това са коледната и междусрочната ваканция. Първата е от 24 декември до 3 януари – 11 дни. Между двата срока почивката е пет дни от 30 януари до 3 февруари включително.

Вторият срок пък има само една ваканция – пролетната. По традиция тя е по-кратка за зрелостниците. За учениците от 1-ви до 11-и клас е от 3 до 11 април, докато за 12-и клас започва чак на 8-и.

Неучебни ще са дните на изпитите. На 19 и 21 май са матурите, а на 16 и 18 юни е националното външно оценяване за 7-и и 10-и клас. Неучебен, но присъствен за училищни, просветни и културни дейности, е 25 май. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.