Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В Народното събрание беше валидирано новото пощенско-филателно издание „Приятелство с Казахстан“

В Народното събрание беше валидирано новото пощенско-филателно издание „Приятелство с Казахстан“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, народни представители, посланикът на Казахстан в България Темиртай Избастин и заместник-министърът на транспорта Андреана Атанасова участваха във валидиране на ново пощенско-филателно издание „Приятелство с Казахстан“.

На церемонията в сградата на Народното събрание Цвета Караянчева подчерта, че този акт е поредно доказателство за това, че голямото географско разстояние не пречи за задълбочаване на искрените и топли връзки между България и Казахстан. Радвам се, че с валидирането на новото пощенско-филателно издание България става съпричастна с тържествените прояви, свързани с отбелязването на 175 години от рождението на основоположника на казахската национална писмена литература Абай Кунанбаев и 1150 години от рождението на философа и математик Абу Наср Ал-Фараби, роден в земите на Казахстан, посочи тя.

Посланикът на Казахстан в България Темиртай Избастин изрази благодарност към ръководството на Народното събрание, към народните представители от групата за приятелство България – Казахстан и към народния представител Спас Панчев, който е и председател на Съюза на филателистите в България, за реализирането на инициативата. Днешното събитие е още една стъпка за задълбочаване на двустранните връзки, посочи той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники