Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Борисов: Близо 12 милиона лева бяха отпуснати в рамките на мандата за шкафчета в училищата за учебниците на учениците

Премиерът Борисов: Близо 12 милиона лева бяха отпуснати в рамките на мандата за шкафчета в училищата за учебниците на учениците


„Близо 12 милиона лева бяха отпуснати в рамките на мандата, за да бъдат осигурени шкафчета в училищата, където учениците могат да оставят учебниците си и да не им тежат раниците“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в основното училище „Христо Ботев“ в село Дъбница, община Гърмен.

Премиерът разгледа новия корпус на училището, за което правителството осигури над 200 000 лв.

„Нови дъски, нов под, нови дограми, осветление, а сега и разходите ви за отопление са по-малко“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов, докато разглеждаше обновените класни стаи. Управата на училището акцентира и върху спечеления проект по линия на Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“ на Министерството на образованието и науката, който учебното заведение ще стартира следващата седмица. Чрез националната програма училищата кандидатстват, за да получат финансиране за изграждане на центрове за природни науки.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев подчерта, че в следващите години чрез заложените европейски средства ще бъдат финансирани още 1500 училища за изграждане на подобни центрове.

В хода на посещението си премиерът Борисов изтъкна, че образованието е неотменен приоритет на правителството и по-доброто бъдеще на децата ни е свързано с получаване на модерно и добро образование, каквото държавата осигурява.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники