Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Facebook въвежда нови регулации в България и Унгария

Facebook въвежда нови регулации в България и Унгарияснимка: nova.bg

Facebook обяви нови регулации в България и Унгария. Екип ще проверява публикации в социалната мрежа за невярна или подвеждаща информация.

Социалната мрежа ще работи в партньорство с AFP, проверител на фактите, сертифициран чрез Международната мрежа за проверка на факти (IFCN). Като част от борбата с дезинформацията, Facebook си партнира с независими проверители на фактите от цял свят, които преглеждат и оценяват достоверността на съдържанието.

„Щастливи сме да стартираме нашата програма за проверка на съдържанието в България с AFP. Борбата с фалшивите новини е отговорност, която приемаме сериозно, затова непрекъснато работим в посока на това да ограничим разпространението на неверни новини на нашата платформа. AFP е ключов партньор на Facebook по отношение на проверката на съдържанието с журналисти от целия свят, участващи в процеса. Очакваме с нетърпение да продължим партньорството си с тях, разширявайки програмата и в България“ – Якоб Туровски, ръководител на отдел „Обществени политики“ във Facebook за Полша, Прибалтика, Румъния и България.

„След Полша, Балканите, Чехия, Словакия и Румъния добавянето към списъка и на Унгария и България ще помогне на AFP да укрепи своята мрежа за проверка на съдържанието в Централна и Източна Европа и да се бори с дезинформацията в тази част на континента. AFP също ще затвърди позицията си на лидер в региона по отношение на проверка на фактите – сега агенцията обхваща 17 европейски държави и работи на 12 различни европейски езика“ – каза Кристин Бухагиар, регионален директор на AFP в Европа.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники