Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

„Российская правда“: Ето ви и НАТО: България не е модернизирала въоръжението от 27 години

„Российская правда“: Ето ви и НАТО: България не е модернизирала въоръжението от 27 години

Държавният глава на България Румен Радев се загрижи, че страната му не модернизира армията си. Коментирайки неговото изявление, министърът на отбраната Красимир Каракачанов уточни: истинска модернизация не е правена вече 27 години, отбелязва електронното издание „Российская правда“.

Последният истински шанс за обновяване на въоръжението на България се появи преди година. Тогава германците предложиха на българите ескадрила МиГ-29 на цена от едно евро на единица. Подобно примамливо предложение бе обяснено с факта, че става въпрос за самолети, които събират прах в хангари от времето на ГДР. България предпочете да откаже.

Що се отнася до средствата за модернизиране на армията, според Каракачанов са необходими милиарди левове. Не е достатъчно да се купуват нови оръжия, ще са необходими пари и за тяхната поддръжка, която също не е евтина, подчерта българският военен министър.

По данни на Министерството на отбраната в София за истинско превъоръжение на Сухопътните войски, авиацията и флота ще са необходими не по-малко от 1,8 млрд. евро. За бюджета на България сумата е прекалено висока. Така че не е изключено в София да се върнат към германското предложение за модернизираните МиГ-ове.

По рано изданието съобщи, че българските власти са се обърнали към руската самолетостроителна корпорация „МиГ“ с молба за извършването на ремонт и обслужването на 15 изтребители МиГ-29, които се нуждаят от сериозна модернизация. До този момент за тази цел България се обръщаше към Полша. / Фокус

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.