Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов пред "Известия": България свързва големи надежди за срещата Путин-Тръмп

Борисов пред "Известия": България свързва големи надежди за срещата Путин-Тръмп

Предстоящата среща между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп в Хелзинки е една от най-дискутираните теми от руските всекидневници днес.

В. "Известия" се е обърнал към българския премиер Бойко Борисов с въпрос за очакванията му от предстоящата среща на върха между лидерите на Русия и САЩ. България свързва големи надежди с тази среща, отговаря Борисов и подчертава, че (срещата) може да помогне за решението на конфликта в Сирия и, като следствие от това, за уреждане на проблема с бежанците и незаконните мигранти в Европа.

"Аз наистина смятам, че предстоящата среща на президентите Путин и Тръмп ще помогне да се намерят начини за уреждане на сирийския въпрос, което би могло да спре неконтролирания бежански поток. Неотдавна ние се убедихме, че преговори може да се водят даже със Северна Корея. Мисля, че двамата президенти са достатъчно силни, за да вземат решения, които да спасят живота, съдбите и цели поколения", посочва Борисов, цитиран от БТА.

Българският премиер отбелязва още че би бил много радостен, ако в рамките на Европейския съюз би могло да се организира среща за уреждане на въпросите в двустранните отношения с Русия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники