Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ТАСС: Обвиненията срещу русофили в шпионаж раздели българските политици

ТАСС: Обвиненията срещу русофили в шпионаж раздели българските политици

Водещите политически партии в България - управляващите ГЕРБ и опозиционната БСП - коментираха на брифинг скандала, развиващ се в страната, свързан с обвинението на председателя на Националното движение „Русофили" Николай Малинов в шпионаж, отбелязва информационната агенция TACC, цитирана от "Фокус".

„В стремежа си да задържи властта премиерът Борисов е готов на всичко, но сега той премина границите. С действията си той провокира разделянето на българския народ на русофили и русофоби“, цитира агенцията думите на лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Ние оценяваме случилото се като грубо нарушение на свободата на словото. Фактът, че [русофилите] многократно и публично са изразявали позицията си относно културното сътрудничество и икономическото сближаване между България и Русия, не ги прави престъпници“, допълни Нинова.

„Реакциите на някои политици и партии са крайно невъздържани, въпреки факта, че те самите все още не знаят за какво говорят. Работата на специалните служби е да защитават националните интереси и в такива ситуации трябва да им се доверяваме", заяви депутатът Тома Биков от партия ГЕРБ. Той предположи, че информацията за шпионажа идва в България от партньорските разузнавателни агенции.

„От изявлението на Прокуратурата става ясно, че това е разследване срещу конкретни лица, а не срещу неправителствени организации, не срещу общност, която споделя една или друга идеология“, добави депутатът от ГЕРБ.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.