Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Култовата група „Любе“ пристига в Ямбол за празника на града

Култовата група „Любе“ пристига в Ямбол за празника на града

Култовата група „Любе“ пристига за концерт в Ямбол на 18 юни (събота). Събитието е в навечерието на Деня на Ямбол – 20 юни (“Св. Дух“) и е кулминацията на честванията, посветени на празника на града.

След Горан Брегович (2009 г.) и хърватската група „Сребърни криле“ (2014 г.), „Любе“ са поредните изпълнители от световна величина, които идват в града на Тунджа по повод празника на Ямбол.

На ямболска сцена българските фенове на „Любе“ ще видят за първи път представянето на групата с новия басист Дмитрий Стрелцов, който замени починалия наскоро бас-китарист Павел Усанов.

Създадена в края на 80-те години на ХХ век, „Любе“ се утвърждава през годините като една от най-значимите и обичани съвременни руски групи. Популярност й носи отличителният стил, съчетаващ елементи на поп и рок-звучене, с вплетени мотиви от руския фолклор, военни шлагери, цитати от руската литературна класика и едновременно с това – изрази от градски жаргон.

Емблематичната руска група пристига в Ямбол с фронтмена си Николай Расторгуев, който е основен вокалист на „Любе“ още от създаването й през 1989 г. Именно негова е и идеята за името на групата, като „любе“ в младежкия сленг се използва вместо „любое“, „разное“ и фактически отразява разнообразния стил на групата.

Концертът на „Любе“ в Ямбол на 18 юни е с начало 20.00 часа на площада пред общината. Това ще бъде и първото мащабно събитие, организирано на обновения в края на миналата година градски център. Феновете на групата ще чуят емблематични парчета като „Позови меня тихо по имени“, „Конь“, „Комбат“, Солдат“ и много други.

„Любе“ идват в Ямбол по покана на община Ямбол, със съдействието на „Авангард концерт“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники